Снимка: БТА
fallback

Йосиф Йосифов – Йоско, който причини зверска катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март миналата година, при която загинаха двама души, призна всички обстоятелства около инцидента.

Днес той се яви за първи път в съдебната зала пред състав на Софийския градски съд, но следван от петима охранители. Йосифов се появи в инвалидна количка,  като упорито криеше лицето си.

Според закона, щом признава вината си и всички факти в обинителния акт срещу него, той трябва да получи присъда под минималната. Подсъдимият поиска процесът да се гледа по съкратената процедура.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при сблъсъка.

На делото не беше даден ход, тъй като на предишното заседание Йоско не се яви в съда, а адвокатът му обясни, че той е парализиран от кръста надолу.

Oще по темата
Тогава магистратите назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса.

Тя беше изготвена от трима лекари, които твърдяха, че Йосифов е в състояние, което не му позволява да се яви в съдебна зала. Според заключението от експертизата той не можел да стои в седнало положение повече от 15 минути и поради тази причина не може да присъства на съдебните заседания.

Четирима полицаи от Сливен обаче свидетелстваха, че на два пъти са видели Йосифов в Сливен да стои на седалката до шофьора си. На базата на тези показания съдът отсече, че след като Йосифов може да пътува от София до Сливен, може да присъства и на делото в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 12 години

Съдебната система какво е виновна, че депутатите са приели *** закон? Споразумение може да има ако вината му е трудно да се докаже и си признае. При положение, че е доказано виновен, какво споразумение? Той по никакъв начин не помага на следствието с признанията си.

59

doc. Nik Kaloyanov

преди 12 години

Тоя бандит е едно мръсно животно, *** и ***! Какво има да признава като цяла България е видяла всичко?!!! Тоя *** "закон" обслужва престъпниците и убийците! Да но има едно око, което непрекъснато ни гледа и после след смъртта има незабавен частен съд за всеки! Тогава такива *** като нашите "съдии" ще получат дори по-сурови наказания и от гадовете, които сега оправдават!

58

Анонимен

преди 12 години

съдебната ни система е пълна пародия

fallback