Снимка: БТА
fallback

Бившият главен прокурор Никола Филчев отрече да има близко познанство с Алексей Петров.

Пред СГС на заседание по делото "Октопод" Филчев заяви, че се познава с бившата барета от служебни поводи и са имали само няколко срещи.

Вчера бившият главен прокурор беше призован в съда погрешка и разпитът му беше днес.

Първият въпрос на прокуратурата към него беше дали е работил като главен прокурор и кога. Филчев отговори в негов стил, че не си спомня и отговори с въпрос: "А вие спомняте ли си?".

Бившият главен прокурор обаче си спомни, че се е срещал Алексей Петров в ресторант с име "Бариерата". Срещите между двамата били организирани с посредничеството на Филко Славов, но предмет на разговорите бил купуването на недвижим имот.

В съдебната зала Филчев описа друг подсъдим по делото "Октопод" - Цеко Йорданов, като принципен човек, който е действал според закона и не бил "подмазвач".

Oще по темата

За разлика от разпитания вчера по делото Атанас Атанасов Никола Филчев заяви, че никога не е ходатайствал за назначаването на Алексей Петров в НСС.

По-рано днес като свидетел беше разпитан и Едвин Сугарев. Според него имало основания за ареста на Никола Филчев. Но изрази съмнение, че има воля затова. 

Сугарев допълни, че имал разговор с главния прокурор Борис Велчев, който първоначално бил решен на тази стъпка, но явно нещо го е разколебало.

„Ако Филчев не беше сменен като главен прокурор, нямаше да се стигне до това дело“, каза Сугарев пред журналисти.

Делото "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, а Петров - и за разгласяване на държавна тайна.

Бившият прокурор Цеко Йорданов е подсъдим за престъпление срещу правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Дана

преди 12 години

Разрешете ми да споделя една тайна Никола Филчев е браовчедна Андрей Луканов.......Имате ли въпроси 41 ???

30

Анонимен

преди 12 години

време е всички подписали планьт ран дьп да бьдат *** в центьра

29

Анонимен

преди 12 години

какьв то ни е главният прокурор -такьв ни е и сьдьт срам ме е че живея тук

fallback