Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото
fallback

Хасковският окръжен съд даде ход на делото за катастрофата в Симеоновград, при която навръх Великден миналата година загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени. Те бяха прегазени на тротоара от Опел Вектра, шофиран с несъобразена скорост.

Обвиняеми по делото са шофьорът на колата Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му предоставил ключовете за автомобила.

В залата днес адвокатите на подсъдимите опитаха да върнат делото на прокуратурата. Мотивът - допуснати са съществени нарушения на процесуалните правила, които са ограничили правото на защита на обвиняемите.

Според защитата срещу Данаил и Живко има едно и също обвинение, без да се уточнява и разграничава дали се касае за съучастие и в каква форма.

Адвокатите подчертаха, че в хода на досъдебното производство от окръжната прокуратура са им били отказвани искания за доказателства, сред които и основното - лекият автомобил, с който е станала катастрофата.

Исканията на защитата на двамата подсъдими са с цел да се докаже кой е бил шофьор на автомобила. Според тях на този етап няма доказателства, че колата е шофирана от Данаил или Живко.

Съмненията са, че шофьор е бил третия пътник в колата - Христо Иванов.

Oще по темата

В показанията си той твърди, че е седял на задната седалка в автомобила. Думите си Христо потвърди и днес в съдебната зала.

Освен него бяха разпитани още 14 свидетели - близките на жертвите и двамата пострадали при катастрофата.

Данаил и Живко не се признаха за виновни. Те заявиха, че ще дадат обяснение пред съда на по-късен етап. Процесът за "черния Великден" продължава и утре, когато трябва да бъдат разпитани нови 20 свидетели.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът Цветан Цветанов се е свързал с майката на загиналото момче при катастрофата Трифон Трифонов. Той е заявил, че ги подкрепя и съобщил, че обещаната кръгла маса по повод исканията на почернените родители причиняването на смърт на пътя да се приравни към умишлено престъпление, а наказанията за шофьорите да бъдат по-строги, ще се състои на 6 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

МИТКО

преди 12 години

ДОКАТО ЕДИНСТВЕНО ИЗЛИВАТЕ БЕЗМЕРНА ЗЛОБА ТУК, ПО ФОРУМИТЕ, БЪЛГАРСКОТО "ПРАВОСЪДИЕ" ЩЕ БЪДЕ ТАКОВА, КАКВОТО Е.... АКО ОБАЧЕ НА СЪОТВЕТНИЯ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС, КАТО ТОЗИ В ХАСКОВО, ИЛИ КЪДЕТО И ДА БИЛО ДРУГАДЕ, ЦЯЛОТО ГРАЖДАНСТВО ЗАСТАНЕ ПРЕД СЪДА СЪС СВЕЩИ В РЪКА, НА ВСЯКО ДЕЛО, ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА СПРВЕДЛИВА ПРИСЪДА.... А, КАКВО МИСЛИТЕ, ЧЕ БИ МОГЛО ДА СЕ СЛУЧИ?!.... НА ВСЯКО ГОЛЯМО И ЗНАЧИМО ДЕЛО, ПРИ ВСЯКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, ВСИЧКИ ЗАЕДНО.... А? ЗАЩО НЕ ОПИТАМЕ?!?

31

до 31

преди 12 години

Имаше такъв случай, мутри в джип прегазват човек на пътя. Джипа е на съвсем друго лице което го е нямало вътре, а в джипа всички твърдят че са пили и не помнят нищо, но всеки твърди че той е карал джипа! Съдът прекрати делото, не можело да се установи ясно кой е карал джипа.. това не е измислена история а съвсем реална от милата ни родина !

30

Луд

преди 12 години

Тия още ли са живи бе... Не помнил кой е карал колата... Ще си спомнят... за тия *** - на стадиона и бесилката... Смърт за смърт... Иначе няма оправия в тая скапана и нещастна държава, където газят, убиват, душат и закопават децата ни.

fallback