Снимка: Архив Булфото
fallback

Софийският районен съд постанови ефективна присъда от три години и шест месеца затвор за Феим Чаушев.

Бившият заместник-министър на външните работи бе признат за виновен, че е е съдействал да върне откраднат автомобил на турски бизнесмен.

Същото наказание получи и другият обвиняем по делото Ивайло Геков, на когото според прокуратурата са предадени 23 000 евро за колата.

Oще по темата

Допълнително съдът им наложи забрана да напускат България, както и им отне правото да шофират за период от 4 години.

Присъдата е под средната за подобно деяние, според закона наказанието е от 1 до 10 години затвор. Съдът обаче се е съобразил с чистото минало на обвиняемите.

Председателят на съдебния състав Методи Лалов обяви, че Феим Чаушев е бил сред висшите фигури в страната и като такъв е трябвало да служи за пример. Съдиите са приели, че двамата не са търсили лична облага, но са съзнавали, че вършат престъпление.

След края на заседанието защитниците заявиха, че днешното решение на Районния съд е с излишна строгост и ще го обжалват пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 12 години

ЧЕСТИТОВсе така да ни върви с ефективни присъди тази година. Може да са ниски, ама с народната благословия до 9-то коляно все се ядва

30

Анонимен

преди 12 години

Поредната демагогия

29

Анонимен

преди 12 години

аиде сега да те видим Турска Боядисана *** Непрана,дека глава немаш зам. Министер че бъдеш джовете с пара аидушка да пълниш.

fallback