Близки на загиналите момчета се събраха пред Съдебната палата през февруари 2011 г. Снимка: архив, Impact Press Group

Майката на убития пред дискотека "Соло" Кирил Въжаров – Радмила, е убедена, че виновен за смъртта на сина й е Илиян Тодоров.

В петък Софийският градски съд оправда Тодоров за убийството на двете момчетата – Кирил Въжаров и Васил Александров, което стана през 2009 година пред нощния клуб. Мотивът на съда беше, че има грешки в разследването в досъдебна фаза, не са събрани преки, а само косвени доказателства, и престъплението не е доказано.

Запитана дали очаква да има наказан за убийството на сина й, Радмила Въжарова заяви, че не вярва, но все пак се надява.

"Това не са новини, които просто трябва да се подминат с копчето на дистанционното, защото вероятността да се случи и на вас е огромна", коментира почернената майка пред bTV.

Според нея семейството на обвиняемия Илиян Тодоров е на такива позиции, че има възможността да използва всякакви лостове – властови, финансови.

Бащата – Венцислав Тодоров, беше зам.-председател на Общинския съвет на БСП в Перник, но се оттегли след ареста на сина му.

"Сега виждаме, че е могло още да се направи в досъдебното производство. Да, могло е, ако се търсеше обективно разследване в рамките на процеса", смята Въжарова.

"Не мога да определя дали досъдебното производство е некадърно. Но не съм съгласна с доводите на съдийката", категорична е Въжарова.

Още по темата

Тя припомни, че преди да бъде задържан, Илиян Тодоров е бил обявен за общонационално издирване.

Неговият баща е разпитван и тогава той е заявил, че не знае къде е неговият син. След този разпит през нощта Илиян се предава, подготвен с двама адвокати, с раничка с личен багаж. По никакъв начин той не съдейства да докаже своята невинност, разказа Въжарова.

По думите й две години и осем месеца Тодоров не съдейства по никакъв начин на съда -  вероятно защото неговите юристи са му казали да мълчи.

"Този човек най-вероятно е бил съветван да мълчи, защото му е обещано да бъде направено всичко, за да излезе", предположи Въжарова.

"Ако следващият съдебен състав гледа безпристрастно, ще намери ясен отговор в кориците на делото", смята майката на Кирил Въжаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase