Лазар Колев в съда. Снимка: Булфото
fallback

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев, признат за виновен в жестокото двойно убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски.

Според магистратите всички доказателства са безспорни, че именно Колев е извършителят на деянията.

Oще по темата
Той е признат за виновен в изнасилванията и убийствата на двете сестри и за блудство с по-малката – Христина. Осъден е да плати и 400 000 лева кръвнина на родителите на сестрите, както и 80 000 лева разноски по делото.

"Апелативният съд прие, че повдигнатите обвинения срещу Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза, макар професионално поднесена, е изцяло опровергана", каза пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

В съдебното решение е записано, че всички експертизи по процеса са достоверни.

Магистратите считат за напълно неоснователно твърдението, че председателката на съда в Пазарджик Ивета Парпулова е била предубедена при разглеждането на делото, тъй като в минал период съпругът й бил адвокат на Колев.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

Основното доказателство срещу Колев са негов ДНК материал, открит по телата на Росица и Христина, и показанията на негов съкилийник.

Осъденият обаче не се признава за виновен.

"Категорично ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд, ако се наложи ще идем и в Страсбург", съобщи пред Dnes.bg адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 11 години

Ne e bil sam.No zatova che rie sauchastnizite si , ste legi dojiwot.

101

алооо

преди 12 години

ДНК материал може да докаже акт, но не може да докаже изнасилване. Освен това за едно престъпление трябва да има мотив, възможност и оръжие. Какъв е мотива на Лазар да ги убива? С какво ги е убил? Това дело толкова издиша, че няма накъде повече. Защо се "самоубиха" 3-*** човека свързани с разследването на този случай??? Народеее, утре това ще са твоите деца!!!!

100

rumen221

преди 12 години

- Примитивите от полицията на Запалката и местните КОРУМПИРАНИ СЪДИИ ни смятат за ***...1. Момичетата си тръгват от "купона" ей така... - безпричинно... (ЯВНО са извикани на адрес)2. Качват се посред нощ в колата на напълно непознат... (бияча на вилата, изпратен да ги вземе)3. "Непознатия" ги кара на "адрес"..., на негов познат, а момичетата едва ли не са го молили за това... (полицията не иска да разследва кой е той и кое е мястото въпреки, че убийството не е извършено на мястото където ги намрат...)4. "Непознатия" на момичетата изнасилва по-голямата... и след това просто я убива... 5. "Непознатия" на момичетата се връща в дома на приятеля си, за по-малката..., изнасилва я до трупа на сестра и, после убива и нея (малката явно само е доубита там, преди това момичетата са размазани с джип върху стената на вилата)6. Непознатия, доубил малката сестра изпада в депресия Нормално, трябвало е да изхвърли два трупа, а се е наложила да доубе малкатаИзвод:ДНК измамите са даказателство, че ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ може да си го позвали, а това могат да го направят само няколко души в държавата ни Подкупа от 500 000 евро е по-голям дори от парите за убийството на Б.Борисов и такъв подкуп е по силите на не повече от десетина души в БългарияПримерно Запалката е имал тази власт и прекия достъп до хората с парите Примерно, де- Намирането на истинския извършител е детска игра. Но не и в България!!!

fallback