Снимка: Dnes.bg

"Доживотната присъда без право на замяна за Лазар Колев, произнесена от Пазарджишкия окръжен съд, трябва да бъде отменена", поиска адвокат Димитър Марковски, защитник на осъдения за убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски.

Защитата вече е внесла жалба в Пловдивския апелативен съд срещу осъдителната присъда. В нея са посочени нарушения в хода на делото, на база на които адвокатите Димитър и Марин Марковски настояват Лазар Колев да бъде оправдан, защото обвинителният акт не доказва вината на Колев за убийството на двете момичета от Пазарджик.

"Присъдата е една груба съдебна грешка, затова искаме делото "Белнейски" да бъде върнато за преразглеждане в Окръжния съд в Пазарджик", отбеляза още Марковски.

От апелативните магистрати адвокатите ще поискат нова експертиза на нокътните изрезки на сестрите Росица и Христина, които са сред основните доказателства по делото.

Защитата настоява в съдебна зала да се изслушат и записите, събрани с подслушвателни устройства, за които се твърди, че на тях Лазар Колев си признава за извършеното двойно убийство пред ключовия свидетел по делото – Владимир Славов – Иширковеца, който е бил съкилийник на Колев.

Още по темата
"Показанията на Славов са пълни лъжи”, категоричен е адвокат Димитър Марковски.

"20 кашона с документация по делото са заведени в деловодството на Апелативния съд в Пловдив”, съобщиха за Dnes.bg от Съдебната палата. Те са пристигнали от съда в Пазарджик със специален куриер и ще бъдат разпределени на електронен принцип на съдия.

Процесът "Белнейски” ще започне да се гледа от Пловдивския апелативен съд през есента. Той ще се следи от евроадвокати, които са представители на международната организация „Адвокати без граници”.

Очаква се на заседанията да присъстват и хора от Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase