Приятелка на Стоян Балтов носи негов портрет на траурно шествие през 2008 г. Снимка: Булфото
fallback

Побои като този, при който бе убит студентът Стоян Балтов, били нещо нормално за Студентски град и подобни ексцесии не правели впечатление на обитателите на квартала.

Това разказа пред Софийския градски съд Светозар Михайлов, един от свидетелите по делото за убийството на студента пред дискотека "Амнезия" през 2008 г.

Михайлов разказа, че в нощта на убийството е видял как 4-5 момчета нападали други двама души, но не е видял лицата им, а само силуети в тъмнината.

Oще по темата

По думите му групата е била враждебно настроена и не е била предизвикана с нищо. Свидетелят е видял един от нападателите да удря в лицето опитващия се да се защитава младеж. Момчето паднало на земята, а останалите започнали да го ритат по цялото тяло.

Свидетелят, който е минавал покрай мястото със свои колежки, не се е намесил в ситуацията. По-късно се е върнал на мястото и е видял, че битото момче лежи на земята, а в устата му имало кръв. Според Стоян Михайлов екипът на Спешна помощ се е забавил прекалено дълго.

Пред съда днес дадоха показания и двама полицейски служители – Илиян Ранков и Станчо Стоянов, които първи са пристигнали пред дискотека "Амнезия" след сигнала за побоя.

Ранков заяви, че заварил Стоян Балтов без пулс, а пристигналите на мястото лекари само са констатирали смъртта. Нападателите вече са били избягали.

Делото продължава на 16 декември с разпит на още свидетели.

Подсъдими за убийството на 20-годишния студент Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

Мамантос

преди 11 години

Копиленцата на демократите с цивилизационния избор утре ще посегнат и на родителите си...

161

Анонимен

преди 11 години

Една баба в центъра наскоро пак така беше ударена в гръб от някакъв младеж, както си вървяла по тротоара без да разбере даже защо. В резултат на падането има счупена ръка и гръбначен прешлен. ... Но иначе в училищата забраняваме да учат религия, остават обаче обучения пред по-долните класове как се нахлузва презерватив.. Ами то си има такъв лаф - "каквото си сееш това ще жънеш"...

160

az

преди 12 години

До 158. Дано някой скоро да те вкара в гипсово корито за дълго. Познавах Стоян от малък и мога да ти кажа че явно живееш много далеч от реалността, но никога не е късно да попаднеш на негово място, и тогава аз ще напиша коментара за твоя случай.

fallback