Полицаи и археолози претърсваха вчера имоти на семейство Рашкови в Катуница. Снимка: Булфото
fallback

Обвинителният акт срещу Кирил Рашков по делото за закана за убийство е готов и му е бил предявен вчера, съобщи адвокатът на Цар Киро – Васил Марков, пред журналисти. Той е обвинен, че е заплашвал с убийство Веселин Христев – вуйчото на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен в Катуница.

Сега остава прокуратурата да внесе материалите в съда за насрочване на дело, поясни адвокатът. На 22 ноември пък ще се гледа делото срещу внука на Цар Киро – Кирил Рашков-младши, който също е обвинен в закани за убийство.

Още две дела са заведени до момента срещу фамилията Рашкови – за укриване на данъчни задължения в особено големи размери и за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Oще по темата

Адвокат Васил Марков потвърди, че вчерашните претърсвания с металдетектори в имотите на фамилията в Катуница са свързани с делото за укрити данъци.

По думите му полицаите и археолозите са намерили тракийски оброчни плочки, а не цветни метали, каквито са търсели.

Днес защитникът отново лансира идеята, че държавата трябва да откупи имотите на Кирил Рашков или да намери купувач за тях, за да се разреши проблемът в Катуница.

„Това, което е незаконно, ще го съборим, но законното да го откупи държавата“, заяви Марков.

Той изтъкна, че всеки има правото да решава къде да живее, но в случая „държавата е абдикирала от задълженията си и не може да изпълни едно конституционно право на семейство Рашкови“.

Той определи случващото се в момента като пълен фарс, а целта била да се повлияе негативно върху съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

6

преди 12 години

с.Любча общ Доспатска. област Смолянска там се намира най голямата крава на кравите[жена]коиято едно време забременя и се ожени за папуца от лубча дйямбаза които сега гледа бикът на селото,тая госпожя се казва аише салапаатева по бащино,която е ***.а 2.700 гр *** саиго теглили.И след като забременява като мома защото небешесе подлагала само на тоия които не беше и поискал,и така роди Силвия коиято се ожени за Румен от Лубча си русае като рускиня сега живеят в София срам е да стои в Лубча, а второто и дете Стефчо е черно като папуца бащаму, трябва тази стара ***.а даси признае че детето е шумник,цял свят го виждат че нее от Папуца,се се прави на болна все умира но носи във нея само мръсотиите от цял свят,водеше Силвана на даскалите едно време дае чукат та дае даскалица товае най мръсната жена на света и във Лубча.Хора пазете се от нея не говорете с нея. Ако е видите да говори с някоя жена да знаете 4е огуваря някоя ку4ка тяе просто сводни4ка нея бива за нищо освен за сводница така направи мъжътси на работа и нея,безсрамна и *** за нея няма зна4ения коя ще прибъта дъщеря сестра,просто е *** завинаги,пазетесе от нея пазетеси семеиствата,товае ужеса на Родопите и на Люб4а.

53

Анонимен

преди 12 години

Най разумно е за 24 часа да отворят вратите на замъците и да пуснат *** от столипеново да се поснабдят с това онова апък и старо желязо ще им излезне,Повярвайте ми след 1 ден няма да има и помен отцарството на рашковци

52

до еххх - *51

преди 12 години

Това е ще е добре при условие че цялата царска Кирлива фамилия е зад решетките ,но ако са на свобода ще има нови отмъщения и жертви от страна на български граждани. Според мен всичко да се събори до основи и техните сънародници да помагат като изкарват старо желязо щт бетонните плочи на къщата.

fallback