Снимка: БТА
fallback

Върховният касационен съд оправда кмета на Хасково Георги Иванов по дело за подкуп.

Градоначалникът бе обвинен в това, че през декември 2003 г. е получил в банковата си сметка 5 000 лева от фирмата, снабдяваща с храна детските и социални заведения в общината. По документи парите са дарение за предизборната кампания на кмета, но са преведени след вота.

Георги Иванов разбрал за тях след 5 години и ги върнал на фирмата заедно с начислените лихви.

Делото срещу кмета на Хасково започна преди две години. През юли 2009 година Хасковският окръжен съд оправда градоначалника. По-късно решението бе потвърдено от Пловдивският апелативен съд.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че срещу кмета на Хасково се води още едно дело. То е за безстопанственост.

По него градоначалникът е обвинен, че е забавил умишлено връщането на внесени в общината пари от търговска верига и така е ощетил бюджета със 113 000 лева лихви.

Очаква се Хасковският окръжен съд да излезе с решение по това дело следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 12 години

От българския съд може да се очаква всичко, освен справедливост. Българските съдии за 22 г. не успяха да открият нито едно годно доказателство срещу публично-известни мафиоти и престъпници, същевременно усилено работят за мафията, измамниците и убийците. Да знаете осъдени имотни измамници? А, данъчни, политици, мафиоти, убийци? Аз не знам, но познавам много хора, които загубиха имотите си със съдействието на българския съд и парламент, тъй като още няма закон за измама с недвижим имот. Защо ли?

5

Анонимен

преди 12 години

Работата е там че в Хасково почти няма дупки благодарение на този кмет...не е китка за мирисане но който е ходил там няма как да не отбележи че града изглежда прекрасно...

4

Хас

преди 12 години

Ех,Маринчо,де да бяха твои строителните фирми,дето запълват дупките в Хасково,съвсем друга песничка щеше да пееш...Ама не са,чоджум,твоя си е само злобичката и завистта...

fallback