Прокуратурата в Хасково повдигна ново обвинение срещу кмета на града Георги Иванов. То е за злоупотреба със служебно положение.

Според обвинението общината е платила 91 000 лева за разчистване на терен, което по изчисления на прокуратурата струвало 21 000 лева.

Парите са преведени на кметството от търговска верига преди около 10 години. Тя е трябвало да строи хипермаркет, а общината да разчисти терена.

След това сделката обаче пропадна, а градоначалникът има и друго обвинение по този казус. То е за това, че община Хасково не е върнала навреме парите на веригата и така са настъпили щети в размер на 113 000 лева от лихви.

По-рано днес кметът на Хасково пристигна в полицията, за да му бъде повдигнато новото обвинение, но отказа да го подпише без присъствието на адвоката си.

Според Георги Иванов сумата от 91 000 лева за разчистване на терена е дадена по волята на търговската верига. Той вече е бил санкциониран за това, че не е обявена обществена поръчка за случая.

Градоначалникът заяви, че новото му обвинение е част от пиар акция преди изборите, и поиска отвод на прокурора Петър Мидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase