Снимка: Архив, Булфото

Бисер Кирилов – един от прокурорите по делото срещу групата за отвличания, наречена "Наглите", си направи отвод по процеса, след като стана ясно, че е допуснал сериозно процесуално нарушение.

Софийският градски съд отстрани обвинителя от делото, след като стана ясно, че е инициирал оглед в къщата на свидетел в процеса без знанието на съда и преди на мястото да се извърши важен следствен експеримент.

Още по темата

Собственик на къщата в село Петровене, в която се предполага че е държан отвлеченият студент Румен Гунински, е Иван Велев.

Същевременно на огледа е присъствал и младият Гунински. Това обезсмисля назначен от съда следствен експеримент, при който младият мъж би трябвало да разпознае мястото, на което прекара 41 дни в плен.

На мястото на отстранения прокурор Бисер Кирилов е назначен колегата му Стефан Рачев.

Един от адвокатите по делото – Илиян Василев, днес поиска да бъде направен отвод и на друг от прокурорите – Антоанета Близнакова. Според него в случая Бисер Кирилов се явява изкупителна жертва за лошата организация на делото.

Искането обаче не бе уважено от градския съд.

Подсъдими по т.нар. дело "Наглите" за извършването на 11 отвличания са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase