Групата на "Наглите" бе разбита в края на 2009 г. На снимката: Спецчасти са оградили една от къщите, където се смята, че са държани похитени.

Част от подсъдимите по делото „Наглите“ имат здравословни проблеми, стана ясно от експертизи, представени на днешното съдебно заседание срещу групата за отвличания.

От заключенията на вещите лица става ясно, че Даниел Димитров – Данчо Релето, трябва да се раздели с почти една трета от зъбите си, а Павел Петков – Пафката, е с начална форма на цироза.

Лечението на двамата подсъдими обаче ще протече в затвора, реши Софийският градски съд.

Още по темата

Съдебномедицинската експертиза за състоянието на Данчо Релето гласи, че трябва да му бъдат извадени 12 корена на зъби, а хирургическата интервенция може да бъде извършена единствено в специализирано лечебно заведение.

Павел Петков, който е боледувал от хепатит C, пък има увреждане на черния дроб, стана ясно от експертизата на Мария Грозева.

Пафката е с отстранен жлъчен мехур и затова му е необходима диета. Експертът призна, че в затвора менюто е основно от боб и леща, но поясни, че храна може да се внася и отвън.

Според Грозева състоянието му не е сериозно, но може да се влоши и дори да развие рак на черния дроб, затова съдът разпореди да се изпрати писмо до затвора с препоръки за хранителния режим на подсъдимия.

В днешното съдебно заседание ще бъдат разпитани четирима свидетели.

Подсъдими по делото са Ивайло Евтимов – Йожи, Прокопи Прокопиев – Културиста, Даниел Димитров – Релето, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Те са обвинени за извършването на 11 отвличания, знакови за последните 20 години, и един опит за похищение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase