Данаил Георгиев се придвижва с патерици, придружен от майка си. Снимка: Булфото

Шофьорът, който навръх Великден в Симеоновград причини катастрофа, която отне живота на шестима младежи и рани други двама, от днес е с повдигнато обвинение.

23-годишният Данаил Георгиев ще отговаря пред съда за извършено от него пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол, при което по непредпазливост е причинил смъртта на шестима младежи и е ранил други двама.

Ако Данаил Георгиев бъде признат за виновен, го грозят между 5 и 15 години затвор.

В рамките на предварителното производство 23-годишният шофьор е казал, че няма спомен от деня на катастрофата.

Данаил е заявил, че не той е карал автомобила във въпросната нощ, а братовчед му Живко, който е обвинен в това, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил.

"Експертизата и гласните доказателства сочат, че именно Данаил е управлявал колата", заяви наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Още по темата
24 апр 2011 18:18

Той допълни, че обвинението се повдига 5 месеца след катастрофата, тъй като това време е било нужно да бъдат изготвени всичките 21 експертизи по случая.

Dnes.bg припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград минути преди Великден.

Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от "Опел Вектра", шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данаил Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase