Пламен Устинов , бивш служител на НСО, е обвиняван от Алексей Петров, че го е нападал в Тетевен и че е подписал декларация да свидетелства срещу него по делото "Октопод". Снимка: БТА
fallback

Свидетел по делото срещу Алексей Петров твърди, че му е поръчано да убие бизнесмена Гриша Ганчев срещу 170 000 евро.

За поръчката на покушението Пламен Устинов разказа пред журналисти в Националния пресклуб на БТА.

Устинов заяви още, че Алексей Петров го повикал на басейна "Спартак" през февруари 2008 година и му дал задача да ликвидира Ганчев.

Но Устинов отишъл и сам казал на ловешкия бизнесмен за
подготвеното убийство.

Така според Пламен Устинов се стигнало до среща при президента, на която били повикани Петров и Ганчев.

Устинов поясни, че вече е свидетелствал пред прокуратурата за поръчаното покушение, но го направил три години по-късно, защото се страхувал за живота на семейството си.

Алексей Петров не беше открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

164

Анонимен

преди 12 години

На този Устинов му е наредено от някой (досещате се кой) да ги приказва тези неща. Факт е обаче, че той много се оплете в разказа си, и ако в някой все още е останало съмнението, че Алексей Петров има нещо общо с тези престъпления, то нека изгледа пресконференцията на Устинов и веднага ще ги разсее. С обърканите си изказвания той само потвърди това, което всички знаят, но не смят да признаят на глас - Алексей Петров е жертва на политическа репресия. Жертва е на болните амбиции на управляващите и в частност - на Бойко Борисов.

163

Анонимен

преди 12 години

Алексей Петров: Аз нито съм продал БГА "Балкан", нито БТК, а още по-малко Булгартабак. Нито съм източвал банките през 97 год., нито съм участвал в зърнената криза. Ако партийните клики смятат, че те са на светло, а Алексей Петров е на тъмно, повярвайте ми, че това разсъждение е валидно само ако се смятат за осветени за криминализираният преход

162

Асан

преди 12 години

Приятелчетата на Альошката - Асанчо са много прости - провокирахме ги и те се хванаха на въдицата. Дванадесет човека от цяла БГ - сигурно това са каратистите на помака - са се събрали във форума и с тъпите си, *** на кромид лук глави овоняха всичко. Асане, ти с тези ли кратуни ще превземаш България?! Що си не ходиш в УНСС при проф.Борисов да четеш лекции? Ясно е,че и за президент не ставаш! За доцент в Икономическия: определено си подходщ, там такива като теб ги ценят.

fallback