Снимка: Архив, Булфото

28-годишен мъж е намерен убит и натъпкан в чувал в дома на негов познат в София.

Убитият млад мъж е изчезнал преди дни. Сигнал в полицията подала преди ден приятелката му, която била притеснена от негов SMS и писмо.

Тя обяснила, че на 27 септември мъжът трябвало да се срещне с негов познат – В. Б. (28 г.), който му дължал над 10 000 лева. Приятелят й обаче бил неспокоен от предстоящата среща и преди нея й дал запечатан плик със заръката да го отвори само ако с него се случи нещо.

Малко по-късно последвал и SMS, в който мъжът обяснявал на приятелката си, че е в апартамента на Б. В. в столичния кв. „Надежда“. След това спрял да отговаря и на двата си мобилни телефона.

Младата жена потърсила техен общ познат и двамата отишли на посочения в съобщението адрес, където заварили паркиран автомобила на младия мъж. След това потърсили полицията.

Така вчера униформените открили В. Б. При разпита той давал разнопосочни отговори. Последвало изследване с полиграф, което потвърдило съмненията, че мъжът лъже.

При претърсване в дома му криминалистите открили мъртъв изчезналия 28-годишен мъж. Тялото му било натъпкано в голям черен плик, се посочва в съобщение на МВР. Той бил прострелян в главата.

Заподозреният за убийството В. Б. е задържан. Работата по разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase