Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ръководството на Университетска болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" възразява остро срещу медийни публикации, в които дейността на болницата грубо се свърза с имената на лица, обвинени в тежки криминални престъпления.

Това се казва в становище на лекарите, подписано от директора на лечебното заведение, разпространено от БТА.

Съобщението идва ден след като Софийският градски съд даде ход на гражданското дело, заведено от Ангел и Камелия Бончеви срещу фондация „Утре за всеки“.

Семейството настоява фондацията да върне предназначените за откупа на Камелия Бончева 157 хиляди евро, които съпругът й дари през 2008 г. под натиск от групата за отвличания "Наглите".

След дарението на Бончев „Утре за всеки“ получава разрешение да построи Дневен център за възстановяване на психичното и физическото състояние на жени, претърпели оперативно лечение на млечната жлеза, който се намира върху имот на ИСУЛ.

От болницата припомнят, че това е станало с решение на принципала на лечебното заведение – Министерството на здравеопазването.

Още по темата

Договорът между болницата и фондацията е подписан преди публичната информация за получен откуп от фондацията, се допълва в текста.

Лечебното заведение не би могло да контролира произхода на финансовите средства, с които разполага фондацията, се казва още в становището.

Дали парите, които управлява една фондация, са в рамките на закона, е в компетенцията на изпълнителната и съдебната власт, завършва съобщението от Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

единственото възмездие за олигарсите бяха отвличанията! жалко че спряха!

17

Анонимен

преди 10 години

Дали някой помни, как преди години, по времето на тройната коалиция, за една нощ ИСУЛ осъмна с нов Директор, назначен без конкурс и директно по нареждане на "Позитано 20" - Д-р Коруков? Факт!

16

Анонимен

преди 10 години

Току-що гледах навини по БТВ. Д-р Коруков, който както е написано по-горе е казал "... това е станало с решение на принципала на лечебното заведение Министерството на здравеопазването", с поливин уста си призна, че ИСУЛ е вземал наем от фондацията за тази предоставена площ. На някой да му светна лампата?