Ангел и Камелия Бончеви на едно от заседаниета по делото "Наглите". Снимка: Булфото

Софийският градски съд даде ход на гражданското дело, заведено от Ангел и Камелия Бончеви срещу фондация „Утре за всеки“. Семейството настоява фондацията да върне предназначените за откуп за Камелия Бончева пари, които съпругът й дари.

Ангел Бончев бе отвлечен през май 2008 г. и бе освободен след 50 дни в плен и след плащането на откуп от 397 000 евро. В деня, в който съпругата му предаде парите, обаче самата тя бе похитена. Подсъдими за отвличанията са т.нар. банда „Наглите“.

Още по темата
30 юли 2008 07:50

Дни след отвличането на Камелия Бончева съпругът й дари предназначените за откупа 157 хиляди евро на фондация „Утре за всеки“. Подписването на договора за дарението стана пред камерите на bTV. По-късно Камелия Бончева бе освободена.

„Дарих парите по принуда“, заяви днес Ангел Бончев. От заседанията по делото „Наглите“ вече стана ясно, че похитителите са му наредили да направи дарение за фондация, която в онзи момент имала рекламна кампания по телевизията. Така Бончев разбрал, че става дума за „Утре за всеки“.

Днес съпругата му определи като неморален и като „търгашество“ начина, по който са похарчени събраните за откупа 157 хиляди евро. Преди време БНТ излъчи репортаж, който показа, че с парите е построен център за рехабилитация на болни от рак, но там жените си плащат за прегледите а и се извършват СПА процедури.

Делото продължава на 7 ноември. Очаква се тогава да бъдат разпитани двама антимафиоти, следили предаването на подкупа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase