Снимка: Булфото
fallback

Административният съд в София заседава днес по двете дела, които бяха образувани по жалби на Лукойл след отнемането на лицензите за акцизния склад на бургаската рафинерия и на терминала "Росенец".

Съдът ще решава дали законно агенция "Митници" е отнела двата лиценза.

Oще по темата

Решения по делата може да има най-рано след месец, ако днес съдът прецени, че всички доказателства, нужни за решаване на спора, са събрани.

Но ако страните поискат време за прилагане на още документи - може да бъдат насрочени нови заседания.

Решенията на Софийския административен съд, когато и да бъдат постановени, няма да са окончателни, тъй като всяка една от страните може да ги обжалва пред Върховния административен съд.

Шефът на митниците Ваньо Танов отне лицензите на "Лукойл" на 22 юли. Причината за това му действие бе, че не са монтирани задължителните измервателни уреди.

Рафинерията и терминалът "Росенец" продължават обаче работа, защото Върховният административен съд реши, че докато делата по съществото на спора не приключат, производственият процес може да продължи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

exxx

преди 12 години

ходете пеша или с колело :) когато видят че никой не им купува горивата ще ги намалят :) не плащайте ток,вода,топлофикация и сметки за телефони и тези ще окапят за няколко месеца :) от там не плащайте данъци и глоби за да започне да затъва и държавата за да може тиквите,картофите,морковите и други плодове и зеленчуци да се осетят какво става в тази НАША(а не тяхна) ДЪРЖАВА!

17

до 14

преди 12 години

Не си прав. Това са аргументи на управляващите.Те лансират тезите , че трябва да гласуваме, за да променим нещата. Ако ние не гласуваме и гласуват само ***, турци и лапачите - това ще направи властта нелигитимна в очите на Запада. Защото процентът на гласуване ще бъде под 10-15 %.

16

Фен от Село

преди 12 години

до 15 добавен от: *** ЕЛЕКТОРАТ От както тук оперират чужди фирми цените на горивата се вдигнаха 5 пъти за по-малко от 12-13 години което е факт!Същото е и с хранителните стоки.Телефонните услуги.И т.н.

fallback