Димитър Иванчев. Снимка: Булфото
fallback

Софийският окръжен съд остави в ареста Димитър Иванчев, който бе задържан при обира на златарското ателие в Ботевград и последвалата престрелка с полицията миналата събота.

Другият участник в грабежа – Владимир Пелов, все още се издирва. Именно заради това защитата на Димитър Иванчев няма да обжалва днешното решение на съда.

Адвокатът на задържания – Васил Василев, заяви, че за клиента му е по-добре засега да остане в ареста, защото има опасения за сигурността и живота му, докато Пелов е на свобода.

Oще по темата

"Мярката "задържане под стража" е в интерес на Димитър Иванчев", категоричен е защитникът.

Владимир Пелов и Димитър Иванчев са бивши затворници. Познават се от затвора в "Кремиковци", откъдето са освободени предсрочно за добро поведение.

Иванчев е излежавал 15-годишна присъда за грабеж, излязъл е от затвора миналата година.

Именно с този факт съдът мотивира решението си за постоянния арест.

Според адвоката на Иванчев в деня на обира той не е бил въоръжен и не е стрелял по полицаите.

Васил Василев коментира още, че засега клиентът му няма да дава обяснения по случая.

Разследването обаче е засекретено заради приложени СРС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 12 години

Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години. Няма как да е лежал 15 години!!! Пак грешка в статията имате !!!!

20

no name

преди 12 години

Присъда за грабеж 15 години ................Присъда за ръководител на престъпна организация, наркобос - 5 години ............Жалка история!

19

анонимен

преди 12 години

хм..такъв братче..да го затвориш в килията и изхвърлиш ключа ..ама в тая днешна демокрация няма ни ред ,закон и респект от институциите в тая държава..на всякъде е на власт негово величество парата..има ли я ..ни закон я лови ни правда уви

fallback