Снимка: Булфото

Истински екшън се разигра в Ботевград тази сутрин. Извършен е обир на бижутерско ателие в центъра на града, а маскираните крадци стреляха по полицаите, опитали да ги заловят.

Инцидентът, при който няма пострадали, е станал към 9,30 часа, съобщиха от МВР.

Сигналът за обира в златарския магазин на пл. "България" в центъра на Ботевград е получен на тел. 112. Според съобщението въоръжени и маскирани нахлули в обекта, който вече бил отворен за клиенти, като при нападението част от стоката се посипала по пода,а друга грабители отнели и опитали да се оттеглят с кола.

На мястото пристигнал автопатрул от районното управление и един от извършителите стрелял по полицейския опел. Последвала престрелка и преследване, но автомобилът на бандитите бил блокиран в задънена улица.

Полицаите са задържали единия от двамата нападатели – Д. И. (35 г.) от София, известен на органите на реда с поредица криминалния прояви, осъждан за грабеж.

Съучастникът му успял да се измъкне и скочил в спрял наблизо автомобил "Фиат Пунто", в който пътувало семейство с дете и заставил шофьора да кара в посока към с. Врачеш.

Малко по-късно шофьорът на фиата е освободен, скоро и колата е изоставена, а грабителят побягнал към близката гора.

При огледа на изоставения автомобил полицаите открили част от ограбената стока. Районът е заграден от полицейски сили.

Вторият участник във въоръжения грабеж се издирва, включително и с помощта на полицейски кучета, отбелязват от МВР.

*Информацията е актуализирана към 18,00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase