Кметът на Хасково Георги Иванов. Снимка: Булфото
fallback

Прокуратурата в Хасково повдигна ново обвинение срещу кмета на града Георги Иванов. То е за злоупотреба със служебно положение.

Според обвинението общината е платила 91 000 лева за разчистване на терен, което по изчисления на прокуратурата струвало 21 000 лева.

Парите са преведени на кметството от търговска верига преди около 10 години. Тя е трябвало да строи хипермаркет, а общината да разчисти терена.

След това сделката обаче пропадна, а градоначалникът има и друго обвинение по този казус. То е за това, че община Хасково не е върнала навреме парите на веригата и така са настъпили щети в размер на 113 000 лева от лихви.

По-рано днес кметът на Хасково пристигна в полицията, за да му бъде повдигнато новото обвинение, но отказа да го подпише без присъствието на адвоката си.

Според Георги Иванов сумата от 91 000 лева за разчистване на терена е дадена по волята на търговската верига. Той вече е бил санкциониран за това, че не е обявена обществена поръчка за случая.

Градоначалникът заяви, че новото му обвинение е част от пиар акция преди изборите, и поиска отвод на прокурора Петър Мидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

123

преди 11 години

А по малките улички ходил ли си, и даже не съвсем малките , само виж пресечките по ул. Банска в какво състоание са и тогава говори как лъскали улиците.

50

anonimen

преди 12 години

Gerberite iskat da omarsqt edin hubav chovek-Iv. Panaiotov ,no dano toi ne se podade,no Georgi Ivanov hte si ostane kmet-preizbran zahto li,zahtoto znae kak da raboti i kakvo da pravi s takiva koito da prechat za razvitieto na obhtinata.Dano obarne poveche vnimanie za splotqvaneto na obhtinata-da ne razdelq horata na balgari,romi ,turci .......tova hte mu kostva mnogo,da bade kmet na vsichki grajdani,drugoto gospod si znae rabotata.USPEH GEORGI!!!

49

бивш Хасковлия

преди 12 години

Хора,щом всички политически сили са се обединили срещу кмета ,то това не е нормално.В никой друг град в България всички да са срещу кмета.Помислете!!!!Огледайте си града и се разходете до Сливен,опитайте се да паркирате във Варна и покарайте по ,,оправените" улици на Шумен и ще се осъзнаете.

fallback