Снимка: Булфото
fallback

49 души са задържани до момента в рамките на широкомащабната полицейска операция „Шок” на територията на страната и зад граница, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В началото на акцията беше съобщено за 36 арестувани.

Операцията се провежда под координацията и с участието на “Европол” и “Сикрет сървиз”.

Акцията е била планирана и координирана по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.

„Операция „Шок” е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави”, коментира МВР шефът.

Операцията е била разпоредена от главния секретар на МВР, като се работи основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По непотвърдена информация обаче освен за крадени коли, се прибират хора за притежание на наркотици и оръжие.

Междувременно адвокат Мариана Тодорова се оплака от оказано полицейско насилие над неин клиент, задържан при операция „Шок”.

Oще по темата
Клиентът й бил арестуван и никой не дал информация къде ще бъде заведен. Задържаният бил бизнесмен и имал фирма в България. Бизнесът му не бил свързан с оръжие, коли или наркотици. Не бил и осъждан.

„Полицаите са предупредили, че има акция, а жената на клиента е казала, че ще слезе и ще отвори вратата, но те са я разбили, преди тя да слезе и да отвори входната врата. Служителите на реда са показали документи, които не са били дадени да бъдат прочетени от близките на арестувания, а са показани листове и са казали, че има европейска заповед за арест, но не и от коя държава“, съобщи Тодорова, цитирана от „Фокус“.

В къщата е имало повече от 10 души, сред които и малки деца, непълнолетни, под 15 години, било е застреляно и куче.

Операцията продължава и в момента, а повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

куку

преди 12 години

адвокат мариана тодорова е "щатен" адвокат на всички криминално проявени в люлин-бивша дознателка, известна с това ,че е услужлив "куриер"- аз на тебе ти за мене

200

Анонимен

преди 12 години

Най-крупният успех на МВР от днес обаче е разстреляното куче в операция Шок. За него съобщи адвокат Мариана Тодорова, докато се оплакваше от оказано полицейско насилие над неин клиент, който е сред задържаните шоково. В присъствието на непълнолетни деца под 15 години родната полиция смело и самоотвержено гръмнала кучето, както разказва адвокат Тодорова. И още нещо интересно според нея бизнесът на клиента й не е свързан с оръжие, коли или наркотици. Да, ама имал работеща фирма в България. Ами като има работеща фирма да прави дарения.

199

kiori

преди 12 години

prosti ste se rodili i prosti 6te si idete.dokato si pravqat akcikite vi obirat i vas leki4ko.

fallback