Румен Гунински (вляво) малко след като бе освободен от похитителите. Снимка: Булфото
fallback

Свидетел, доведен извънредно и тайно дори от самия съд по делото "Наглите", посочи двама от подсъдимите като извършители на отвличането на Румен Гунински-син и заяви, че знае кое е мястото, на което е държан студентът – къща в село Петревене.

За мястото разказа Багрян Димитров, който даде показания по делото срещу т.нар. група на "Наглите" – обвинени за 11 отвличания – едни от най-знаковите, извършени през последните 20 години.

Багрян Димитров днес бе доведен в съдебната зала от затвора в Плевен – извънредно и без знанието на съдебния състав или на адвокатите на обвиняемите.

Заяви, че е решил да даде показания едва сега, тъй като един от подсъдимите – Кирил Кирилов, му дължи 7000 евро, които не връща.

Oще по темата

Димитров заяви, че познава Кирилов от 14 години, въпреки че Кирилов твърди, че са се запознали наскоро в Централния софийския затвор, където прекарали два дни в една килия.

Свидетелят разказа, че през 2009 г. Кирилов го потърсил по телефона и го помолил да носи на няколко пъти храна, вода и тоалетна хартия. Обяснил, че провизиите са за човек, когото държи в плен в къща, тъй като му дължал пари.

Багрян Димитров, който по онова време е бил таксиметров шофьор, предавал доставките на Горнобанския път.  

Според него в похищението е участвал и друг от подсъдимите – Прокопи Прокопиев – Културиста.

Разказа, че след време Прокопиев и Кирилов отново се свързали с него с молба да им намери необитаема къща край Червен бряг.

Обяснили му, че в нея ще държат сина на бизнесмен, който също им дължи пари. Багрян Димитров им предложил къща в село Петревене, където по думите му сам се криел, когато бил преследван от полицията.

След това завел подсъдимите до къщата, а те я одобрили. След време Багрян Димитров чул по новините, че е отвлечен синът на Румен Гунински.

Разказа, че тогава попитал Кирил Кирилов: "Това ли е човекът", а той му отговорил: "Да".

По време на разпита защитата възрази срещу начина, по който свидетелят е доведен в съда. Според адвокатите прокурорът по делото Бисер Кирилов предварително е знаел какво ще отговаря свидетелят и че той е бил разпитван, преди да бъде уведомен съдът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Handel

преди 12 години

До #14 НЛО:Я да видим кой днес е пропуснал да си вземе хапчетата...

20

гадината

преди 12 години

ЕЙЙЙЙЙ БОКЛУЦИИИИИИИ СГОТВИХТЕ МОМЧЕТАТА И СИ ВОДИТЕ НЕКВИ СВИДЕТЕЛИ ДА РАЗКАЗВАТ ГЛУПОСТИ НА ХОРАТА, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ, ЧАК И ИМЕТО МУ СМЕНИЛИ! ВСИЧКО Е ЗА ДА СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ ПРЕД СВЕТА ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ *** ТВА Е! ВИДОВ ДЕН ИДВА ЕЙ, ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ И ЖАЛНА ВИ МАЙКА ... НЕ СА ТЕ ВИНОВНИ!!!

19

до 14

преди 12 години

Човек....моля те !!! *** на преглед,бързо става,ще се почувстваш по-добре....

fallback