Владимира Янева. Снимка: БТА
fallback

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще направи проверка по делото "Софийски имоти", чийто докладчик е новият председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Проверката ще бъде възложена на Инспектората в четвъртък по предложение на Комисията по професионална етика и превенция на корупцията към ВСС, която днес имаше извънредно заседание.

В същото време стана ясно, че от ВСС вече е изпратено писмо до председателя на Сметната палата с искане да се провери дали съдия Янева е декларирала всичките си имоти съгласно закона и има ли пропуски и нарушения в подадената от нея декларация.

Вчера и министърът на правосъдието Маргарита Попова поиска в най-кратки срокове ВСС да провери изнесените за Владимира Янева данни.

Оказа се, че при избора на Янева за председател на най-големия съд в страната – Софийският градски, членовете на ВСС не са знаели за съмненията за конфликт на интереси по делото „Софийски имоти“.

Oще по темата

Назначаването й предизвика няколко оставки на членове на съвета, които призоваха за промяна на статуквото и пресичане на кадруването във ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ves666

преди 12 години

hihihi ako ia proveriava na golo niakoi hora imat jelanie da se vklychat ....

39

БАТКО

преди 12 години

НА ТАЯ МУТРАТА Ѝ ОСВЕН,ЧЕ Е ГРОЗНА Е И НАГЛА.

38

Лазо

преди 12 години

Ама аз не мога да разбера защо вие, съдийките Здравкова, Костова и Захарова скачате, както и "съвестта на магистратите" Куцкова! Та вие сте бивши съдийки, виждайки възрастта ви, отпреди 10-и ноември и ако правителствата на прехода, особено това на Костов, си бяха на мястото, трябваше да ви изгонят от съдебната система! Защото преди 1989 г. съдиите и прокурорите бяха номенклатурни кадри на БСП и като такива какво правите сега като съдии вече на демократична България, че сте и членове на ВСС! Дали ще остане Янева или не е въпрос на разследване, важното е да ви изметат и да си разправяте спомени как е било по времето на Бай Тошо и какво е сега! Да ви заменят с млади хора, макар че аз започвам да се съмнявам, че едно по-дълбоко разравяне в делата на съдиите от наказателните колегии на СГС и САС да не покаже, че немалко от тях са едни от имотните хора сред магистратите. И да не излезе, че на немалко чернодрешковци са наакани гащите. Защото тук партии и партийни пристрастия не виреят, важно е джоба да е пълен и то непрекъснато пълен. А този занят се учи с течение на годините професионален стаж.

fallback