Владимира Янева. Снимка: БТА
fallback

Новият шеф на Софийския градски съд Владимира Янева е сключила лично сделките по покупката на двата имота от "Софийски имоти" с пълномощно от баща й - това пише Mediapool, позовавайки се на документи около сделката, с които медията съобщава, че разполага.

Съдия Янева е сключила от името на Яне Янев двете сделки на 17 май и 26 юни 2002 г.

Изпълнителният директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев, който 7 години по-късно ще се яви като подсъдим по дело, гледано от съдия Янева, също е изпратил упълномощен представител по двете сделки. Само месец преди това Янева е назначена за младши съдия в Софийския градски съд.

Като пълномощен представител на баща си съдия Янева купува имот в квартал Зона Б-5 от "Софийски имоти" на цена под данъчната му оценка. Имотът, който е записан в партидата на общинското дружество като "Магазин - помещение за химическо чистене" с площ 74.92 кв.м., е с данъчна оценка от 52 000 лева. Сделката обаче е изповядана на цена от 47 000 лева без ДДС, става ясно от документите.

Oще по темата

Втората сделка на Яне Янев със "Софийски имоти", по която съдия Янева също е пълномощен представител, е за покупката на билетен център на ул. "Искър" 3, зад сградата на Министерски съвет. Помещението, което може да се използва за магазин в идеалния център на София, е с площ от 17.35 кв.м. и е оценено за 16 000 лева заедно със земята под него. Сделката е сключена за 17 500 лева без ДДС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

777

преди 12 години

Ама тя не била купила нищо. Само подписвала с пълномощно в полза на баща си. А пък сигурно е подписвала с вързани очи и няма как да знае милата за какво става въпрос. Пък той баща и кой знае какъв изверг е и не й дава пари от наемите за тези помещения, а сам ги ги изяжда и изпива. Един ден пък като Цецко крадеца ще се окаже, че тя си купила палат с пари подарени от баща си и тя... цялал "в бяло". Та моля ви се... къде пък тук видяхте КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

104

УФСЪ

преди 12 години

ТОВА НАС НЕ НИ ИЗНЕНАДВА!!КОЛКО ПОВЕЧЕ КРАДЕШ, ТОЛКОВА ПО НАГОРЕ РАСТЕШ!!

103

Анонимен

преди 12 години

redaktore, molim te mahnete tazi snimka , zasto kato ia vidia mi se dohojda po golema nuzda-abe, bez lajna ostanah

fallback