Петимата подсъдими полицаи бяха оправдани от ВКС Снимка: архив Булфото

Райо Димитров - бащата на Ангел Димитров-Чората, неговата майка Адриана и брат му Димитър заявиха след оневиняването на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Чората, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят.

Те са убедени, че Ангел е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта. "Ще сезираме европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана  Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три съдебни решения по  делото. "Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров, които Върховният касационен съд оправда окончателно, истината е възтържествувала.

Борис Механджийски - единият от петимата полицаи, подсъдими по делото заедно с майор Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков, каза пред БТА, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.

Още по темата

"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас“, коментира той.

„Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", допълни Механджийски.  

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими полицаи, Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.

"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той. Подкрепата на колегите от полицията беше много важна за нас", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase