Георги Славов. Снимка: Община Ямбол
fallback

Ново, пето поред обвинение, повдигна Ямболската окръжна прокуратура срещу кмета на града Георги Славов, съобщи окръжният прокурор Георги Ханджиев.

Кметът е обвинен за длъжностно престъпление при обществената поръчка за чистотата и озеленяването на Ямбол и за ощетяване на общинския бюджет с около 1 милион и 600 хиляди лева.

Според прокуратурата Славов е превишил правата си, като е назначил управител на общинското дружество „Комуналуниверс“ без решение на Общинския съвет.

Отново без решение на местния парламент, управителя на дружеството, по нареждане на кмета, е сключил договор за учредяване на гражданско дружество „Комунални дейности и благоустройство“ между общинската фирма и сливенската фирма „Еко Бул Агро“, в която дял има бивша фирма на Славов.

Кметът на Ямбол е обвинен в набавяне на облага за „Еко Бул Агро“  в размер на  около 1,6 млн. лева, което е реализираната печалба на сливенската фирма за период от 2 години.

Dnes.bg припомня, че в началото на май Георги Славов получи от Ямболския окръжен съд условна присъда от 1,5 г. с три години изпитателен срок за списване, предпечат, печат и разпространение на общински информационен бюлетин.

Oще по темата

Кметът на Ямбол обаче бе оправдан по делото за ремонт на спортна зала „Диана“, а по една от обществените поръчки за ремонт на пътищата прокуратурата отказа да образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

mama

преди 13 години

Как да стават нещата като всеки *** е гласоподавател за който плати повече. Кмете, ти си много смел човек щом реши да разбуташ *** кошер. Само поздравления и много кураж.

5

бля

преди 13 години

4добавен от: Анонимен преди 7 часа Ами вземи го тоя у вас да обижда теб, както си обижда гражданите, няма си го искаме обратно :)

4

Анонимен

преди 13 години

Този човек има смелостта да събори *** блок - символ на европейска българия в двайсет и първия век. Не съм от Ямбол, но на фона на цялата ни оправия, някак тенденциозно ми изглеждат тия непрестанни атаки срещу него. Ехоо, гражданското общество от Ямбол, ако кметът ви е достоен човек, какъвто ми е изглеждал, когато съм го слушала по телевизията, защитете си го! Заявете позиция! Ама то гражданското общество в нашата родина е само на "повикване" за определени цели от другарите.

fallback