Пламен Галев. Снимка: Булфото
fallback

Спираш протеста, иначе ще пикаеш кръв! С тези думи Пламен Галев, по-известен като единия от братята Галеви, заплашил собственик на таксиметрова компания в Дупница. Целта била бизнесменът да си плаща по 17 лева на всяка кола за охрана.

Шефът на таксиметровата фирма Пламен Миланов даде показания в Софийския апелативен съд, по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев за ръководене на организирана престъпна група за рекет и принуда. Миланов е основен свидетел и граждански ищец срещу Братя Галеви.

Oще по темата

Той разказа пред съда, че е бил принуден да плаща по 17 лева месечно на такси за охрана. Преди да започне да дава рекета, един от работещите във фирмата таксиметрови шофьори е бил пребит на автогарата в града след скандал с клиент.

Затова и колегите му отишли да протестират пред сградата на полицията. Резултатът бил обаждане от Пламен Галев със заплахата, а бизнесменът започнал да си плаща за охрана.

Днес Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу братя Галеви. Подсъдими за участие в групата за рекет са и Апостол Чакалов – Тоци, Владимир Ангелов – Стъклето, Георги Градевски – Конана, Георги Блатски и Красимир Оков.

През ноември миналата година скандалните дупнишки бизнесмени бяха оправдани от Окръжния съд в Кюстендил.

Процесът започна в края на 2009 г. след разследване на Софийската градска прокуратура. Докато делото течеше, голяма част от свидетелите мистериозно получиха амнезия и не помнеха да са били рекетирани от Галеви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Спонги

преди 12 години

Румен Петков ги закриляше, днес смениха Председателя на СГС(момата е близка с Цветанов). Да видим Цецко дали е на ти с тези момчета. Сигурно, защото ръста на износа на "лекарства" от Дупница е забележителен.

50

Анонимен

преди 12 години

Галевците продължават с амфетамините. Плащаха си на Бойко Борисов /и сега особено!/, на Румен Петков, но сега го е страх да ги издаде щото ще му резнат певеца и на Цветан Цветанов. *** и Европол са в час, но си траят щото и на тях отчитат, а и ги боли оная работа, екстазито пътува директно за Сирия и Ирак., а не за Европата. Докато имат чадър са непоклатими. По-рано Партията държеше тоя бизнес в Станке Димитров, сега мутрите го овладяха- х а-х а -х а ... в Дупеница!

49

УЕЕЕЕЕЕ

преди 12 години

ЧЕ НАЛИ ВЕЧЕ МУТРИТЕ СА НА ВЛАСТ ;;;;;

fallback