Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Стефан Бонев – Сако, и още 12 души, съобщиха от държавното обвинение.

Сако, който е сочен за наследник на Христофорос Аманатидис – Таки, в разпространението на кокаин, е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Очаквано на подсъдимата скамейка няма да седне Красимир Маринов – Големия Маргин, който допреди няколко месеца бе сочен от прокуратурата за ръководител на групата. Градският прокурор Николай Кокинов дори нарече Сако "изпълнителен директор", а Големия Маргин – негов шеф. В началото на годината обаче стана ясно, че наказателното производство срещу Маринов е прекратено поради липса на доказателства.

Още по темата

Сред обвиняемите обаче е Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора. Станалият известен като „дежурния свидетел на прокуратурата“ Георгиев бе човекът, дал показания срещу т.нар. група на Сако. Освен това е свидетелствал и срещу Маргините, Димитър Вучев Демби и по делото срещу Златко Баретата.

Сега той ще отговаря пред съда за участие в наркогрупата заедно с Александър Кукурин, Андрей Начев, Сокол Димитров, Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов и Анатолий Янакиев.

Срещу Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров е повдигнато и обвинение за грабеж, извършен в изпълнение на решение на организирана престъпна група и придружен с нанесена телесна повреда, както и за принуда, се посочва в съобщението на прокуратурата.

На Сокол Димитров е повдигнато обвинение и за изнудване.

Андрей Начев, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов и Анатолий Янакиев ще отговарят пред съда за притежание и разпространение на наркотици – хероин, синтетична дрога, марихуана и кокаин.

Отделно Андрей Начев е обвинен и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Материалите по делото са събрани в 41 тома, разпитани са 84-ма свидетели и са изготвени експертизи от 28 вещи лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase