Наказателното производство срещу Красимир Маринов – Големия Маргин, за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици е прекратено поради липса на доказателства.

Това съобщи апелативният прокурор на София Вичо Вичев.

Чавдар Ангелов, който е един от двамата наблюдаващи прокурори, е свалил обвинението срещу Големия Маргин, без колегата му да знае за това.

„Аз считам, че това е нарушение на екипния принцип на работа, който изисква колегите да знаят какви процесуално-следствени действия се извършват, да бъдат уведомявани за крайния акт. Това нещо не е сторено“, коментира Вичев.

Заради гафа Чавдар Ангелов е командирован временно от Софийската градска в Районната прокуратура, а Вичо Вичев коментира, че това не е наказание.

Той добави, че действията на Ангелов ще бъдат взети предвид при оценката за работата му по конкретното дело.

Съдът обаче е прекратил производството и го е върнал на прокуратурата, тъй като постановлението не е било връчено на всички обвиняеми.

Още по темата

Преди година Големия Маргин беше задържан по обвинения за организиране и ръководене на група, разпространявала наркотици в София.

Тогава прокуратурата заяви, че Маринов е бил ръководител, а Стефан Бонев – Сако, „се явява като изпълнителен директор“ на бандата.

Няколко месеца по-късно апелативният съд освободи Големия Маргин от ареста с мотива, че няма достатъчно доказателства той да е ръководил наркогрупата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase