Мястото на трагедията в Симеоновград. Снимка: Булфото
fallback

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.

Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.

Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.

Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.

Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.

Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.

Oще по темата
24 апр 2011 18:18
502

Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.

Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.

Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.

"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.

Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

До #109

преди 13 години

Като пишеш на латиница, пиши като хората. За българската буква "ж" се използува съчетанието zh и по-рядко - j. Абе вие в ЮИ Западнала България не учите ли тези неща или само клопате на клавишите? Български не знаете, на български не можете да пишете с употреба на Flex Type-а БДС или Фонетика, на латински пишете с левия крак, ама се напъвате да си давате мнението! Гледайте да не подмокрите гащите от зор, аман от прости тийнейджъри! Ама можете да газите и убивате с колите на тати и мама хората!

105

До # 109

преди 13 години

Първо, научи се да уважаваш колегите си ,като пишеш на български, а не на латиница. Никой няма да ти чете ченгелите; ти на български можеш ли пишеш, "колега"? Второ, аман от тийнейджъри, които нямат елементарни правни понятия. С твоето излияние няма да помогнеш нито на Живко Ж., нито на Данаил. И двамата са убийци, като единият е съучастник в убийство, и понеже този съдебен процес ще се следи от ВСС, ако решението на хасковския окр. съд не задоволи онези от ВСС, делото ще се гледа в СГС и САС. Разбираш ли, макар че си "кукер"? Вие от дълбоката провинция смятате, че всичко се решава с пари. Да, ама с много пари и то ако престъпникът е известна личност, с хора зад гърба. Като гледам, май че при Ж.Ж. пари има, ама влиятелни хора няма. Е, ще отиде на гости на затворниците от Пазарджик или СЦЗ.

104

narodna prikazka

преди 13 години

Zivko Zelev ne e vinoven 4e daze i da e vidql bratov4ed si 4e pie. s piqn nemoze se izleze na glava. ti mu vikaw; bai ivane , to ti4a za huq da te hvane;. nerazbira go samo tozi , koito nema v kawi si piqnizi.te v piqno polozenie mogat i da te zatriqt za ednoto niwo, kakto e stanala samata katastrofa da re4em.

fallback