Бизнесменът Панчо Илиев, който бе задържан по обинение в имотна измама, остава в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив.

Приятелката му – адвокат Нина Кавракирова, остава с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, а третият обвиняем – Венцислав Тафков – Чичолината, е под гаранция от 3000 лева.

Съдът днес прецени, че има опасност Илиев да с укрие или да извърши друго престъпление, ако излезе от ареста. Освен това, според магистратите вече са събрани достатъчно доказателства срещу него.

Панчо Илиев е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, изтъква съдът в определението си.

Припомняме че, групата беше арестувана след сигнал на варненския бизнесмен Петьо Йотов, който твърди, че Илиев противозаконно е присвоил собственост на фирмата му.

Варненецът дал пълномощни на Илиев да се разпорежда с движимото и недвижимото му имущество, защото той трябвало да изготви оздравителен план за фирмата му.

Според разследващите Панчо Илиев и съучаствиците му са присвоили противозаконно товарни автомобили и строителни машини. Престъплението е извършено между 28 февруари и 11 март 2011 г.

Още по темата

През януари пък групата е склонила шефа на варненската фирма да подпише заповед с която се задължава да изплати 510 000 лева на фирма на Венцислав Тафков.

Определението на пловдивския Окръжен съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase