Скандалният бизнесмен от Перущица Панчо Илиев бе арестуван за 72 часа заради подозрения в извършване на имотни измами.

Компания зад решетките му правят 23-годишен младеж от Кричим, 47-годишен пловдивчанин и 30-годишна дама, също от града под тепетата.

След 4-месечна работа по случая местното звено на БОП под ръководството на Районна прокуратура проведе тази сутрин специализирана операция. Тя касае извършени документни измами.

В хода на акцията са били проверени жилища, офиси, иззети са множество компютърни конфигурации, пистолет с четири боеприпаса и други вещи.

От разследването е установено, че преди месеци Панчо Илиев се е свързал със собственик на строителна фирма, която не е от Пловдивския регион.

Тъй като компанията била в затруднено икономическо състояние, задържаните лица предложили помощ и оздравителен план.

В резултат на проведените разговори собственикът се срещнал с Илиев и му дал правомощия той да се разпорежда с активите на фирмата и да извършва разпоредителни сделки.

Измамата е в голям размер, тя не касае пари, а движими и недвижими активи на дружеството, обясни за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Тя съобщи още, че собственикът и групата, уличена в измама, са се запознали по повод предложената оферта за спасителен план на компанията.

В четвъртък прокуратурата ще реши дали да иска постоянен арест за задържаните.

Името на Панчо Илиев нашумя още в началото на 90-те години, когато той се спрягаше като кредитен милионер.

В актива си Илиев има няколко присъди, като преди година и половина излезе от затвора, където излежаше 7-годишна присъда за измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase