Снимка: Булфото
fallback

Внезапно влошаване на здравето на подсъдим по делото срещу групата за отвличания „Наглите“ прекъсна днешното съдебно заседание.

Радослав Лебешковски се оплака, че му пищят ушите и вижда петна – вероятно симптоми за проблеми с кръвното.

Това наложи заседанието на Софийския градски съд да бъде спряно.

Делото продължи, след като на Лебешковски му бе поставена инжекция.

Десетина свидетели, предимно очевидци на част от отвличанията, дават показания днес.

Голяма част от тях или не си спомнят нищо, или казват, че са видели похитителите, но с маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Гражданин

преди 13 години

Съдия Виолета Магдалинчева още не поела делото Наглите, и веднага съдиите от СГС организираха Кърваво писмо до ВСС с предупреждение да не им се бъркат в работата и че заловените престъпници не са такива до доказване на вината им. Вчера (по време на първото заседание на съда по делото б.м.) съдийката всячески пречеше на прокурора да поясни обвинението си, така че положителни резулати от този състав не очаквам. Е, ще осъдят 2-3 по на някоя година условно, и с това работата на съда ще свърши. Защото съдиите трябва да помагат на престъпниците, те са първи братовчеди по произход. Пък и парите са в обвиняемите, не в държавата. Държавата им даде 13- а заплата, повече няма. Мъкаа...

48

Възмутен

преди 13 години

Делото Наглите се води от съдия В.Магдалинчева, дъщеря и достоен последовател на съдията Боян Магдалинчев от Върховния административен съд ВАС. Съдебният процес започна с отлагане на делото заради нейно и на админситрацията на съда недоглеждане. Сетне оправда Трактора и набързо го освободи от домашния арест,заменяйки го с подписка. Преди това с и.д. шефската на СГС В.Цанова и съдии от софийските съдилища организираха протест срещу Висшия съдебен съвет,че им се месел в работата (???). Така си осигури свобода да прави каквото си иска. И тя го направи : притисна чрез адвокатите, все именити и печени в занаята , свидетелят на обвинението Гр.Ганчев да каже защо е дал около 650 хил.евро за освобождаването на Бончев, изнерви го, сетне го заплаши , че ще го глоби с максимален размер на глобата. Постигна много. Сега десетина свидетели, предимно очевидци на част от отвличанията, дават показания днес,като голяма част от тях казват,че не си спомнят нищо. Тази врътка се използва от съдията, когато работи комбина с адвокатите на обвиняемите. Сигурен съм, че съдия Магдалинчева ще си изпълни достойно поръката : няма да накаже обвиняемите или ще ги накаже с някаква мижава присъда, която те вече са излежали, поради липса на убедителни доказателства и вътрешно чувство на съдийката ,което й подсказва ,че подсъдимите не са виновни. Май е прав посл.Уорлик да казва, че има двесъдебни системи , едната от които съди само богатите и в резултат те се разхождат свободно по улиците. Представители на тази власт са СГС и САС, чиито съдии вече 13 години не са осъдили нито един богат престъпник.

47

Анонимен

преди 13 години

ех ако беше умрял колко работа щеше да спести на съда.

fallback