Групата за отвличания беше разбита в края на 2009 г. На снимката: Спецчасти са оградили една от къщите, където се смята, че са държали похитени

3 милиона евро поискали „Наглите“, за да освободят похитения студент Румен Гунински, а впоследствие са получили 300 хиляди евро.

Това разказа бащата на младежа – Румен Гунински, който свидетелства по делото срещу групата за отвличания.

Румен Гунински-син бе отвлечен през октомври 2009 г. в столичния квартал „Студентски град".

Баща му днес каза, че е разбрал за отвличането от медиите, а три дни по-късно похитителите се свързали с него и го инструктирали да използва оставена от тях СИМ карта.

Още по темата

В първите дни след освобождаването на студента семейството му нарочно лъжело медиите за състоянието му, каза още Гунински.

Причината е, че похитителите са заплашили младежа, че ще го убият, ако разкаже какво се е случило. В действителност физическото състояние на Румен Гунински – син било много по-тежко от представеното пред журналистите.

Пред съда показания днес дадоха общо седем души, които разказаха за опита за отвличане и отвличането на бизнесмена Борислав Атанасов.

Първа показания даде съпругата му – Антоанета, която разказа, че мъжът й е бил похитен през юли 2010 г. пред дома им в кв. Симеоново.

Тогава трима въоръжени мъже с джип засекли автомобила на съпруга й и го отвлекли. По думите й действията на похитителите били спокойни и преценени.

По-рано срещу Борислав Атанасов е имало и неуспешен опит за отвличане, за който разказаха двама от свидетелите – бизнесменът бил причакан пред фитнес в кв. Стрелбище, който посещавал редовно.

Похитителите се опитали да го принудят да влезе в микробус, но той успял да се избяга.

Подсъдими по делото за 11 от най-знаковите отвличания, извършени в последните години, са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase