Станислав Ангелов-Сиси. Снимка: МВР
fallback

Софийският апелативен съд е намалил на 30 години доживотната присъда на Станислав Ангелов - Сиси от Перник за извършено от него тройно убийство, съобщиха от Пернишкия окръжен съд.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Увеличен е с 50 000 лв. размерът на обезщетението, което извършителят трябва да плати на семействата на убитите.

Софийските магистрати са фиксирали дължимата кръвнина на 900 000 лв.

Сиси бе осъден миналата година от Пернишкия окръжен съд на доживотен затвор с право на замяна. Той се призна за виновен за смъртта на съучениците си Биляна Кръстева, Кирил Христов и сервитьора Цветелин Карпузов.

Станислав ги е застрелял по идентичен начин - в главата, събличал ги е и е заравял
труповете.

През февруари 2009 г. заради имотен спор килърът е отнел живота на Биляна Кръстева, като скрил мъртвото тяло край пернишкото село Лесковец.

Два месеца по-късно Сиси простреля смъртоносно и Кирил Христов,чийто труп бе намерен на градското сметище в Перник.

Само след месец изникна и трети труп, заровен край с. Планиница - този на 30-годишния сервитьор Цветелин Карпузов, който изчезна през януари същата година.

Oще по темата

Мъжът дължал на Сиси 2 000 лв. Станислав Ангелов е задържан в Бургас часове преди да напусне страната.

Сиси бе признат за виновен и за притежание на оръжие, както и затова, че е принудил Йордан Костадинов и Христо Бошняков да му помагат, копаейки гробовете на жертвите и заличавайки уликите, припомня БТА.

Станислав бе осъден на 18 години затвор от Пернишкия окръжен съд и за убийството на наркодилъра Николай Христов - Хайо, който бе разстрелян показно в центъра на Перник през февруари 2008 г.

И тази присъда подлежи на обжалване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 9 години

CELOTO GADNO SEMEISTVO UBIICI SA ZA ZATVORATEZI BOKLUCI KOLKO HORA SA UBILI NIKOI NE ZNAE

145

pernik

преди 9 години

Sisi i bashta mu sa zakopali Cvetelin.

144

Айнур

преди 13 години

Отнел няколко човешки живота и ще му намаляват присъдата???Тия там в съда добре ли са психически.Според мен за такъв направо смърт.Да гръмнат няколко такива *** показно до Александър Невски.Тогава ще има страх.

fallback