Асен Друмев в кулоарите на съда. Снимка: Булфото
fallback

Върховният касационен съд призна за невинен бившия директор на Държавния фонд "Земеделие" - Асен Друмев, по обвинението за сключване на три неизгодни сделки.

Oще по темата
Това е второто обвинение срещу Друмев, според което той е сключвал сделки, с които е ощетил фонда.

Той бе подсъдим и за това, че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД".

През февруари ВКС оправда Асен Друмев и по тези обвинения.

Преди това на 18 март Софийският градски съд осъди Друмев на 4 г. затвор, отбелязвайки, че той е извършил тежко длъжностно престъпление.

Тогава той бе признат за виновен в това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, бюджета и ЕС, както и че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД" на обща стойност над 48 млн. лв.

Тогава градският съд присъди Друмев да не заема отговорен пост в срок от седем години.

Днешното оневиняващо решение на ВКС е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 13 години

Парламенти, президенти, партии, проценти,вий сте вашта мама гнойната ни рана.На кого му пука тука в този глад и скука,но балонът ще се спука и нещо яко ще запука.Вярвам във звездите,защотото тях ги има,не вярвам във съдбата,пожелала да съм тука.Евала Стойчков,евала Сираков и всички от отбора прославили народа.Малко са нещата с които се гордеем,за туй с начална гама завършвам тази драма!Нито ми се пее,нито ми се смее,а ми се живеееееееееееееееееееее!

27

Анонимен

преди 13 години

Попаднал в тази яма, наречена държава,не съм единствен тоя, който полудява.Със живота под вежди се гледаме строго,и боря се с него доколкото аз мога.Един ме наблюдава, а друг ме присвоява,трети ме продава, за да оцелява.За да оцелява всеки се спасява-и аз и ти и той и ние,вие,свой.Мечтаем за ливада във онзи щат Невада,но винаги зависи и всичко е понякога.Нито ми се пее, нито ми се смее,а ми се живеееееееееееееееееееее!

26

До33

преди 13 години

Много ви е беден речника.Пишете "Комунисти",защо не пишете имена.

fallback