Следи от куршуми по стъклата на банката Снимка: БТА
fallback

Очаква се в понеделник  да бъде поискан постоянен арест за похитителя Стефан Петров, който взе за заложници служители на „Инвестбанк” в Сливен и рани един от охранителите. 

На 23 март в 16.00 часа 27-годишният охранител Стефан Петров нахлу въоръжен в банковия офис с намерението да го обере.  Той простреля един от охранителите на банката и задържа за повече от 19 часа 6 банкови служителки.

След близо 40 часа в банковия клон, при непрекъснати преговори Стефан Петров се предаде на полицията на 25 март в 7.10 часа.

Oще по темата

Прикуратурата му повдигна три обвинения – за опит за грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство от въоръжено лице, задържане на заложници и притежание без надлежно разрешение на боеприпаси в голямо количество. Ако Стефан бъде признат за виновен по това обвинение, е заплашен от 15 до 20 години затвор или доживот.

В родното му село Кортен жителите обмислят създаване на инициативен комитет за защитата му. Според психолози капката, преляла чашата и отключила агресията, е неуспешен изпит за вземане на шофьорска книжка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

ves666

преди 13 години

pishmian pohititel,pone da beshe ia obral taia banka ,no vinagi ima i vtori pat.v taia mizerna darjava ostanaha bankite drygoto e razgrabeno.

117

Анонимен

преди 13 години

Четейки коментарите виждам ,че има много садисти за затвора ала те сана работа в ...

116

аноним

преди 13 години

87 как имаш нерви да обясняваш на тъпите и *** ?Не са дорасли да разделят нещата.

fallback