Цонев вече беше оправдан по две дела. Снимка: Булфото
fallback

Военният съд ще произнесе решението си по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев на 7 март.
Пред съда днес в закрито заседание бяха изслушани пледоариите на страните.

Прокуратурата поиска наказание 5 години лишаване от свобода за бившия министър, който е подсъдим за сключването четири неизгодни сделки.

Николай Цонев е подсъдим за четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, сключени през 1999 г., когато е бил шеф на Дирекция „Управление на доставките“ във военното министерство.

Според обвинението той е нарушил Закона за обществените поръчки, а със сключването на неизгодните сделки министерството е било ощетено с над 970 000 лева.

Oще по темата

Адвокатът на Цонев с е пледирал за оправдателна присъда. По думите му всичко, което е постигнато с договорите, е в съответствие с проведени обществени поръчки. По някои от тях имало неизпълнение от страна на доставчика, но за това не можело да е виновно Министерството на отбраната.

Срещу бившия министър на отбраната се водят няколко дела, по две от които той вече получи оправдателни присъди на първа инстанция.

Софийският градски съд го оневини по делата за сключване на неизгодна сделка за покупка на мобилни хангари и за неправомерно разпореждане със средства от капитала на дружеството „Терем“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ves666

преди 13 години

shtom si e platil kadeto triabva choveka koi shte go sadi .

13

Mery

преди 13 години

Преди 2 дни съдийките от СГС и САС В.Магдалинчева и Л.Паунова станаха "Юрист на годината ", затова че "не се подали на публичен натиск" и оправдаха съответно Маргените и хода на делото Наглите - очевидно и тях ще оправдаят. Забравиха да споменат, че В.М. освободи от ареста Трактора, което си е чист "граждански подвиг"?! В Европа e естествено да има осъдителни присъди за престъпници , а в БГ смятат за подвиг освобождаването им! Та това оневиняване съдиите го правят вече над 20 години! Кога най-после ще се смята за граждански подвиг вкарването на к престъпниците в затвора, защото следователи,прокурори и съдии за това са назначени, а не да летят в облаците и на практика да не вършат нищо, скривайки се зад благовидния довод - "гражданска доблест"! Ами тогава да си изберем мешере за съд - действа бързо, всички изпълняват решенията му и няма съмнения за рушвети на съдии . Присъдите се произнасят на 2-3-ия ден, не след 4-5 години и не се отменят на следващите 2 инстанции!

12

Gabi

преди 13 години

Господа от ВСС, че с такива като вас съдебната власт няма да се реформира, е повече от ясно - не може "правителството" на съдебната система да бъде определено на политически принцип: толкова юристи от БСП, толкова магистрати от НДСВ и толкова - оТ ДПС.Все едно да правиш "дървено желязо". Ясно е,че без изборност на магистрати на всички инстанции няма да мине! Но си оправете лицето на съдебната система - СГС и САС, които вече 13 години една осъдителна присъда не са издали. "Лицето" на вашата власт си оправете, лицетооо!Че вече не се говори за тези съдилища с необходимото уважение, а с насмешка, та дори с подигравка - станали Държавен колеж за благородни девици!

fallback