Снимка: Булфото
fallback

Поредна година, белязана от увеличение на броя на новопостъпилите дела, отчете Софийският районен съд (СРС).

Данните за 2010 г. бяха представени от председателя на съда Красимир Влахов.

Материалните условия в най-натоварената магистратура са останали непроменени през 2010 г. – в съда няма място и част от служителите работят в други сгради, а има случаи в които 4-ма съдии делят стая от 20 кв. м.

През годината е имало незначителна актуализация на броя на съдебните състави, разкрити са и нови места за съдебни служители, но това не е било достатъчно, за да компенсира ръста на делата.

С 2200 са се увеличили наказателните дела в СРС през миналата спрямо 2009 г.

Средно на един наказателен съдия са се падали по 480 нови дела.

По 1406 дела е разгледал средно всеки граждански съдия в районния съд през 2010 г., каза Красимир Влахов.

През миналата година са постъпили и са образувани общо 22 181 нови наказателни дела. Новопостъпилите граждански дела са 80 246.

Според председателя на СРС за облекчаването на съда са необходими промени в Закона за съдебната власт. Докато това не се случи, проблемите ще са налице, смята Красимир Влахов.

Oще по темата

След промените в Закона за електронните съобщения СРС е бил сезиран с 5121 искания за информация по разпечатки от мобилни телефони, се посочва още в отчета. От тях е отказано на 1114.

Най-честите причини за отказите са некомпетентност на заявителя или непосочена причина за искане на информацията, уточни Влахов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Yes

преди 13 години

do 2 : KOLKOTO I DA IM VZEMESH ,MALKO 6HTE SA. DOBRE E 4E VSE O6HTE IMA EDNO MYASTO KUDETO NE PEYAT TEYA SAMOZABRAVILI SE ***.

2

РОБОТ -СРС

преди 13 години

ЗА ЗЛОУПОТРБА И ТОРМОЗ СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС СЪС ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЪР ЗА ПЕТ ГОДИНИ КОЛКО ПАРИ ДА ИМ ИСКАМ В СТРАНСБУРГ.СЛЕД КАТО ИМАМ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ А РАЗПОЛАГАМ И С ДРУГИ НЕУСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.КАК ЛИ ЩЕ РЕАГИРАТ ОТВОРКОВЦИТЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА.

1

Анонимен

преди 13 години

По 1406 дела е разгледал средно всеки граждански съдия в районния съд през 2010 г., каза Красимир Влахов.По седем на работен ден!!!! за толкова работа Боко и Цецко Лозенец биха си купили!

fallback