Братя Галеви бяха оправдани от Кюстендилския окръжен съд. Снимка: Булфото
fallback

Съдията от Окръжния съд в Кюстендил Мирослав Начев ще трябва да се яви във Висшия съдебен съвет, за да обясни каква е причината все още да не е обявил мотивите си за оправдателните присъди на Братя Галеви.

На 4.11. миналата година съдът оправда Пламен Галев и Ангел Христов, които бяха обвинени в организиране и ръководене на престъпна група за рекет и измами.

Мотивите на присъдата обаче все още не са оповестени. Прокуратурата протестира оправдателната присъда, но за да започне делото, са необходими мотивите на решението на съда.

Затова Комисията за наблюдение на делата с висок обществен интерес към Висшия съдебен съвет започва проверка по случая.

Oще по темата

Целта на срещата е в разговор със съдията Мирослав Начев да се установи причината мотивите на присъдата да не са изготвени в срока, предвиден в НПК.

„Това е едно от делата с висок обществен интерес, наблюдавани както от ВСС, така и от Европейската комисия“, мотивират се от съвета.

Освен че бяха обявени за невинни, братя Галеви няма да платят и обезщетения на гражданските ищци в размер на близо 2 млн. лв. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Мотивите

преди 13 години

Мотивите се бавят защото са депозирани в Някоя Швейцарска банка.

47

Mery

преди 13 години

Съдия Начев действително заслужава да си спомня,че преди време е бил съдия! Толкова оклепан магистрат рядко се среща,може би с изключение на тези от СГС и САС. Навремето имаше книга "Москва бандитска". В кюстендилски вариант заглавието би трябвало да бъде "Кюстендил бандитски". Като го е страх да осъди братя Галеви, да си признае,че не става за съдия. А този чернодрешко иска хем да е съдия, хем да бъде дост с бандитите. Не става!

46

ОЛИВЕР ТУИСТ

преди 13 години

Трактора президент, съдията премиер ! Такива абсурди могат само в нашата територия (ние не сме и държава).

fallback