По 8 години лишаване от свобода поиска прокуратурата по делото срещу  Пламен Галев и Ангел Христов.

Братя Галеви са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група.

Освен това държавното обвинение поиска налагане на глоба на Галев в размер на 16 000 лв., а на Христов – 14 000 лв., както и конфискация на половината от имуществото им.

"Пламен Галев e лидерът, мозъкът на престъпната група. Без неговата благословия не са извършвани назначения в Дупница. Той е питан дори къде да бъдат местостоянките за такситата в града и каква музика да се пуска на площада", са част от мотивите на прокуратурата.

За Ангел Христов се казва, че "говори малко и гледа лошо, като внушава страх". Той е вторият в йерархията на групата, но решенията се взимат солидарно, смята държавното обвинение.

Прокурорите поискаха присъди от по 6 години лишаване от свобода за техните приближени Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци, и 4 години за Георги Блатски.

От прокуратурата са на мнение, че останалите двама от групата - Красимир Оков и Георги Градевски-Конана, трябва да получат условни присъди със съответно 6 месеца и 2 години отложено изтърпяване на наказанието, за период от 3 години.

Още по темата

Времето прекарано в ареста да се приспадне от размера на присъдите, както и да бъдат уважени исковете на гражданските ищци, пише още в обвинителния акт, съобщи "Фокус".

Повече от седем часа продължи представянето на пледоариите на прокуратурата, защитниците и гражданските ищци.

Съдът даде право на последна дума на подсъдимите като всички те не са признаха за виновни и заявиха, че искат да бъдат оправдани.

Присъдата по делото срещу братя Галеви и техните приближени ще бъде обявена на 4 ноември .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase