Александър Томов определи присъдата като неморална. Снимка: Булфото
fallback

Софийският градски съд осъди Александър Томов на 9 години затвор. Той бе лишен и от правото да заема висши държавни постове.

Томов бе признат за виновен по едно от обвиненията – за присвояване на недвижими имоти (хвостохранилище, общежитие и съоръжения) на стойност над 7 милиона евро от металургичния комбинат „Кремиковци“.

По това обвинение за виновен бе признат и членът на управителния съвет на комбината Иван Иванов, който също бе осъден на 9 години затвор.

Александър Томов и Иван Иванов бяха оправдани по останалите обвинения. Изцяло оневинени са бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов и директорът на „Финметал“ Божко Бонев.

След като чу присъдата си, Александър Томов заяви, че тя е „неморална“.

Коментира, че лишаването му от правото да заема висши държавни постове, ще му попречи да участва на предстоящите избори.

За пореден път Томов заяви, че зад това дело стоят бившият премиер Сергей Станишев и бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

Томов и останалите подсъдими бяха обвинени за длъжностно присвояване на 3,5 млн. евро от футболния клуб ЦСКА и за присвоявания от „Кремиковци” на обща стойност 29 милиона лева.

Oще по темата

В пледоариите прокуратурата поиска 15 години затвор за Томов, конфискация на имуществото му и лишаване от правото да заема държавни постове.

Днешната присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 13 години

МАЛКО СА 8 ГОДИНИ! ОБИДНО, НЕМОРАЛНО МАЛКО!

142

bg

преди 13 години

LUPI STE SE DUPI

141

bg

преди 13 години

SABIRAI KUFARITE I KREMOVETE 4AKAT TE SLADURANO

fallback