Снимка: Булфото
fallback

Мъжът, който в събота простреля таксиметров шофьор в центъра на София, излиза от ареста срещу 5000 лева гаранция.

Това реши Софийският градски съд, който измени мярката за неотклонение на задържания  Васил Лингорски.

Мъжът, който е зъботехник в МВР болница, е обвинен, че умишлено е опитал да убие шофьора Емил Динев.

Прокуратурата поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Васил Лингорски заяви пред съда, че е прострелял таксиметровия шофьор при самозащита.

Инцидентът стана в малките часове на 8 януари, близо до паметника на Васил Левски в столицата, след спречкване заради засечен автомобил.

Двамата шофьори излезли от колите си и се сбили. В един момент таксиджията повалил опонента си на земята и започнал да му нанася удари.

Съпругата на поваления шофьор опитала да се намеси и също пострадала. В този момент  Васил Лингорски успял да стигне обратно до колата си, взел пистолета и стрелял по шофьора.

Емил Динев бе откаран в болница без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

Усмивката

преди 13 години

Хора, припомнете си форума след събитието. Тогава всички обвинявахте бакшиша. Сега голяма част го оневиняват. А той е инициаторът и каквото е търсил си го е намерил, макар и в недостатъчно количество. За неизбежната отбрана и превишаване на пределите и - спомнете си думите на Бойко Борисов - Гл.секретар на МВР, по повод убийството от депутат на съсед, който му чупи вратата, за да се саморазправя с него. Депутатът го застрелва през нея. "В крайна сметка, макар и в затвора, живият си е жив".

197

Pfff

преди 13 години

След случая засичам всеки 2ри бакшиш с надеждата че някой ще тръгне на саморазправа като този ***, простреляния ... със 60-те нарушения .... ей батко не в гърдите а в очите от упор ! 60% от бакшишите са *** !

196

botsos

преди 13 години

Направо ме изумявате! Почти 200 коментара и никой не се обади, че не иска да живее като в биг брадър!!!! Имаше преди време статия за камерите и около 700 коментара, как не било правилно! Е, явно има смисъл от камерите. Дори и един човешки живот да се спаси, благодарение на тях, пак ще е прекрасно. Извинете ме, че ви прекъснах експертните анализи. Можете да продължите... :)

fallback