Георги Вълев. Сникма: БГНЕС

Двама от задържаните по делото "Килърите" остават в ареста.

Шуменският окръжен съд днес отхвърли искането да бъдат променени мерките за неотклонение на великотърновския бизнесмен Георги Вълев и Петър Атмаджов.

Георги Вълев е обвинен за подбудителство за убийствата на бизнесмена Румен Рачев и адвокат Петър Лупов, а срещу Петър Атмаджов е повдигнато обвинение за помагачество.

Атмаджов поиска да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здраве. Според защитата му може да се стигне и до летален край при тежките условия в ареста.

Георги Вълев пък поиска да бъде пуснат срещу „подписка“ с мотива, че по делото са допуснати процесуални нарушения.

Още по темата

Съдът отхвърли искането за промяна на мерките на двамата с мотива, че са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на повдигнатите обвинения.

Защитниците на задържаните пък се заканиха, че ще съдят държавата, тъй като в шуменския арест не се изпълняват европейските изисквания за местата за задържане и условията там са много лоши.

След делото Георги Вълев заяви, че срещу него е задействана схема за фабрикуване на обвинения, за да му бъде отнет бизнесът.

Той обяви, че скоро ще разкрие кой иска да му отнеме бизнеса в хотелиерството и ресторантьорството.

Освен Вълев и Атмаджов, в шуменския арест по делото „Килърите“ са задържани и Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца, Янко Попов – Туци, и Райчо Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase