Снимка: БГНЕС
fallback

Максималното наказание от 10 години затвор поиска прокуратурата за бившия изпълнителен директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров по делото за безстопанственост.

Според държавното обвинение Димитров е допуснал да се сключат договори за вземания, които не са довели до реално събиране на средства, а само са информирали клиентите на дружеството за размера на задълженията им.

Прокуратурата твърди, че големи суми са били отчитани като представителни разходи, а са изхарчени за деликатеси, рекламни материали и др.

Според обвинителния акт около 430 000 лева от средствата на "Топлофикация София" са ползвани за лични цели – купувани са синьо сирене, маслини и други скъпи храни, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома на тогавашния шеф.

Заедно с Валентин Димитров по делото са подсъдими и бивши членове на борда на директорите на компанията – Георги Рогачев, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Ненков и Пламен Василев.

За тях прокуратурата поиска между 1 и 5 години затвор.

Според обвинението, допускайки да се сключат договорите за вземания, членовете на борда са допуснали средствата да бъдат използвани не по предназначение.

Oще по темата

Още едно дело се води срещу бившия изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Освен за безстопанственост, той е подсъдим заедно с майка си, станала известна като Баба Цеца, за "пране" на 10 млн. лева, присвоени от дружеството.

Вальо Топлото вече има присъда за присвояване на близо 6 млн. лв. от компанията. Софийският градски съд го осъди на 14 години затвор – решение, което Димитров обжалва пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

GM

преди 13 години

Бащите на новата конституция създадоха напълно безконтролна съдебна система, разкъсаха досъдебното про изводство (издирвателната от следствената дейност) и по този начин ги противопоставиха.Резултатите са налице: Съдебната власт е напълно независима от легитимните държавни фактори и абсолютно зависима от прес тъпниците. На практика тя защитава техните права и отсъжда присъди срещу правата на жертвите им (напр.делото Борилски). Досега, с малки изключения, тази система обслужваше добре и изпълнителната власт. Конституция та на Луканов даде на магистратите могъщата власт да се противопоставят на цялото общество, както е в момента. Рейтингът на съдебната власт клони към нулата. Да се чуди човек как съдиите имат очи да пишат жалби и да се вайкат, че незаслужено ги обиждат!? Буквално са развързали ръцете на рецидивистите - хиляди на свобода с по 4-5 висящи дела; проявяват в отговорни дела страх и малодушие, корумпираност (Красьо, черноморските имоти, рушве тите по делото на Цонев). Е, прави ли са немалко хора да казват, че съдът е последното убежище на мафията?

22

GMG

преди 13 години

Колко ли от тези 9% доверие в съда се дължат на признателните престъпници,които съдийките от СГС и особено тези от на ген.Пенгезов Софийския апелативен съд САС освободиха през последните месеци,без дори да се стига до съд? Във връзка с възобновяването на делото по убийството на съдия Захариева чуждестранни инстанции ни питат дали можем да осигурим честен процес" на подсъдима!!! Все едно учител или родител да пита непослушно дете дали обещава да не прави бели! Мила Родино, докъде я докарахме, ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ ...

21

Елхана

преди 13 години

Сметките ми за парно все още са същите

fallback