Снимка: БГНЕС
fallback

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста трима мъже, задържани за източване на ДДС по сделки с ТЕЦ "Марица-изток 2".

Според обвинението Атанас Димитров, Димитър Генчев и Велизар Кънчев са приспадали неправомерно данъчен кредит и са укривали данъчни задължения чрез 10 търговски дружества със седалища във Варна, София, Велико Търново и Свищов.

Те доставяли части, технологично оборудване и консумативи на ТЕЦ "Марица-изток 2". Получили са парите от централата, но не са ги внесли в бюджета.

Според разследващите нанесените щети на държавното дружество са за около 410 000 лева.

До задържането на тримата мъже се стига след подаден сигнал от ръководството на ТЕЦ-а до прокуратурата в Стара Загора.

Сигналът е подаден, след като при ревизия на НАП са установени нарушения на данъчното законодателство, извършени от фирми доставчици на централата.

Двама от мъжете – Атанас Димитров и Димитър Генчев, бяха задържани на 2 декември в Стара Загора, а на следващия ден в Раднево полицията арестува и Велизар Кънчев.

При проверки на 9 адреса, ползвани от задържаните, са иззети счетоводни документи, имащи отношение към дейността им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

луна

преди 13 години

На фотографа пиша двойка /грозна гледка/ ---- Не защитавам ***, само обръщам внимание, че не е правилно да критикуваме само тях за източване на народни пари ---- Много повече пари се източват от големите хора под какви ли не форми ----- Източването продължава дълго време и накрая се даде гласност на някакъв случай, което е с цел заблуда на хората, че нещо се прави

fallback