Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата ще се отчете пред експертите от Европейската комисия, които започват проверка между 1 и 3 декември, с делото срещу "Килърите" и задържането на "Наглите", коментира зам.-главният прокурор Галина Тонева.

Държавното обвинение ще се отчете в борбата с корупцията по високите етажи на властта с обвинителния акт срещу бившия социален министър Емилия Масларова, четирите дела срещу бившия военен министър Николай Цонев и предстоящия обвинителен акт срещу бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев.

"Мисля, че имаме доста положителни резултати, които да се споделят с експертите от Европейската комисия", коментира Тонева пред БНР.

Тя обясни, че делото за "Цанков камък" е по-сложно и прокуратурата не може да бъде упреквана в бездействие. Вече са назначени мащабни експертизи, които не могат да бъдат приключени в кратки срокове.

В същото време от Върховния административен съд съобщиха, че делото за конфликт на интереси срещу лидера на ДПС Ахмед Доган ще продължи на 27 януари догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

le pais

преди 13 години

evropa nyama iskrennoto namerenie da pomogne na Bulgariya!! ni nay malko da razbiyat korupciyata!! ta nali te sa care na tezi igri4ki!! inak, otkude 6te doydat parite za piarite i pieneto i hapvaneto!! Te ne iskat red , te iskat da pe4elyat na na6 grub!! eto tova e istinata! Vijte Gurciya, Irlandiya, Portugaliya! razbiha im finansovata sistema, nabutaha gi sas zaemi i sega umirat bavno!!

25

George

преди 13 години

Какъв коз за прокуратурата,какви 5 лева? Само да прочетат проверяващите комен тарите в четирите медии - 24 часа,Труд,Днес.бг и Медиапул им е достатъчно да разберат какви я вършат магистратите,как нищо не правят вече 20 годитни,как няма вкаран в затвора нито един знаков престъпник,как прокуратура и съдии се обединиха в пускането на Дин Гиби от Градешница,Н.Цонев,Раиф Мустафа,братя Галеви! Ако се налага, и ние ще помагаме на проверяващите.Защото това не са съдии, а абсолютни наглеци!

24

да да

преди 13 години

те само се хвалят :) само акции и никой няма осъден накрая....да спират евро парите,да ни отсвирят от ЕС и да ги питам тогава управляващите ни комунисти от къде ще крадът :) защото от народа вече не могат той пари няма :) само камъни,колове и тук там по някои ръждясал нож за обезкостяване на месо...понеже месо няма отдавна на масата на българина

fallback