Снимка: БГНЕС

Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора, отказа да дава показания по делото срещу Златомир Иванов – Баретата, заради “бели петна” в паметта.

Боксьора, който е свидетел на прокуратурата, бе призован, след като делото започна отначало, и трябваше да бъде разпитан отново. Пред съда обаче той заяви, че след като са му прочели 18-годишната присъда (по дело за убийство – бел.ред.), има бели петна.

Все пак съдията и прокурорите по делото му задаваха въпроси, но той най-често отказа да отговаря или казваше, че не помни.

Георгиев се отказа от показанията, които е давал до момента. Каза, че като лична охрана на Мартин Станков – Рашо, познава част от подсъдимите, но не знае те да са се занимавали с нещо нелегално.

При старите си показания пред съда Боксьора описа много подробно структурата на групата на Баретата и заяви, че Златомир Иванов е бил ръководител, а Мартин Станков – Рашо – негова дясна ръка и контролирал дилърите.

Още по темата

Днес обаче той не потвърди тези думи. Тихомир Георгиев каза, че познава Демби, но бегло.

Днес Софийският градски съд пусна срещу гаранция от 3000 лева един от подсъдимите – Петър Йорданов.

Причината е лошото му здравословно състояние. Според експертиза той има тромб в единия крак.

Други трима подсъдими също искаха по-леки мярки, но съдия Петър Гунчев прецени, че срокът им за задържане е разумен, и ги остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase